Wednesday, March 3, 2010

MASALAH KETIADAAN AIR DI UKM

Posted on 9:00 PM by ASPIRASI UKM

3 Mac, 12.00 tengah hari, Kolej Keris Mas - Masalah ketiadaan air yang melanda Universiti Kebangsaan Malaysia telah mendapat perhatian YAB Perdana Menteri, Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak menerusi Timbalan Menteri di Jabatan Menteri, YB Senator Datuk T. Murugiah. YB Timbalan Menteri telah mengadakan satu lawatan mengejut ke Kolej Keris Mas hasil desakan kuat JAKSA bersama PMUKM Aspirasi sesi 2009/2010 yang terus memperjuangkan kebajikan pelajar. *Rujuk Dasar Pertama PMUKM di dalam Ucapan Dasar Presiden PMUKM.Kelihatan YDP JAKSA, Pegawai Khas YBTM, Presiden PMUKM, YB Datuk Timbalan Menteri, Pengarah Eksekutif SYABAS, YBhg. Dato TNC HEPA, Juruteknik Kanan (Air) JPP dan Pengarah JPP UKM.


Semua sedang khusyuk mendengar penjelasan dari pihak SYABAS.


 Datuk T. Murugiah yang meninjau sendiri keadaan tangki yang masih belum disiapkan oleh JPP UKM.


Datuk T. Murugiah memberi tempoh seminggu kepada kontraktor agar menyiapkan tangki tersebut.


Lawatan tapak yang membuktikan keprihatinan kerajaan dan kesungguhan PMUKM.


Sanggup mendaki tangga demi kebajikan pelajar.


Sidang media di Bilik Keris Perdana, Aras 3, Kompleks Pentadbiran Kolej Keris Mas.


Antara wakil pelajar dan pelajar yang hadir ke sidang media.


Datuk T. Murugiah bermesra dengan hadirin sebelum pulang.

Hasilnya : JAMINAN bahawa masalah ketiadaan air ini takkan berulang dalam tempoh seminggu ini oleh pihak YBTM, SYABAS, JPP dan UKM menerusi sidang media. InsyaAllah, pihak PMUKM Aspirasi dan JAKSA terus bersama-sama dalam memperjuangkan kebajikan pelajar. PMUKM sentiasa terbuka menerima semua aduan daripada pelajar tak kira apa isu kerana kebajikan sentiasa menjadi keutamaan PMUKM.

3 Response to "MASALAH KETIADAAN AIR DI UKM"

.
gravatar
Anonymous Says....

BOLE BLAH LA LU BAWAH 2 TULIS JAMINAN MASALAH AIR AKAN SETEL DALAM SEMINGU! NI POST BULAN 3 TAPI SAMPAI HARI NI X DAK AIR!! APA KEJADAH ASPIRASI NI???? MULUT JE LEBEY, HAPRAK JE ADE!DH LA TENGAH EXAM, BOLEH PLAK MASALAH AIR NI X SETEL2. TEKANAN LA STUDENT!!