Monday, January 12, 2009

BANGAU OH BANGAU

Posted on 4:06 AM by ASPIRASI UKM

Salam Perkenalan, Salam Perdebatan, Salam Perpaduan..

Setelah 5 hari berlalu, bermula dari hari Penamaan Calon bagi Pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar, Kedua – dua belah pihak seperti menunjukkan kematangan dalam berpolitik apabila kedua – dua belah pihak iaitu GM-IPU-MAMPU dan ASPIRASI tidak melakukan sesuatu yang menggugat ketenangan para mahasiswa/i.

Adakah ini bermakna GM menyokong pegangan yang di bawa oleh ASPIRASI sekian lama dengan mengamalkan konsep Bertoleransi dan mengutamakan Kesopanan?

Atau GM hanya sekadar menjadikan waktu Pemilihan kali ini untuk menunjukkan bahawa mereka sudah insaf dan tidak lagi melakukan sesuatu yang boleh menggangu ketenteraman mahasiswa/i?

Bukan itu yang menjadi persoalan di sini.. ( tidak salah untuk kita fikirkan sejenak )

Mesti penyokong ke dua – dua belah pihak letih kerana asyik membaca post yang di letakkan di kedua – dua belah pihak…

Apa kata kita ambil masa sejenak untuk berehat sambil mendengar lagu ini..



Wow…

Apa maksud di sebalik lagu tersebut?

Rantai makanan? Gelak tawa? Provokasi? Menyalahkan orang lain? Atau… sekadar nyanyian di waktu lapang?

Pada pemahaman saya, lagu ini ditujukan kepada orang yang suka menyalahkan orang lain. Tidak sedar akan kesalahan sendiri, akan tetapi tetap dengan pendirian untuk menyalahkan orang lain..

Hurm.. sama – samalah kita fikirkan…

8 Response to "BANGAU OH BANGAU"

.
gravatar
mcd Says....

saye suke lgu ni...dlu blaja kat skola tadika..
sronok...
lgu ni pasal org yang suka salahkn org lain dlm sesustu perkara...wat salah xnk ngaku la senang citer..
hmm..lets us thinking...
jika anda mahasisiwa..
pasti anda tahu dan pandai berfikir dgan rasional..

.
gravatar
DeViLbAt Says....

haaa... btl2.. aku sokong.. wakaka..
klau nak wat sesuatu ne lah fikir apa hasilnye.. wakaka..

.
gravatar
budak comel... Says....

terdapat perbezaan dan persamaan lagu nie dgn pihak mereka itu...

persamaan lagu ini adalah sikap mereka yg kita sume sudah maklum...dengan setiap bait² kata lagu itu...

perbezaan lagu ini dengan mereka ialah...yg nyani nie sume comel²...suke siut...tapi mereka...tak comel pon...

hehehe..jgn marah..gurau je..

tp...comel la budak2 nie...

.
gravatar
Anonymous Says....

keje aspirasi ni copy paste je ke?
wakakakaka
entry sblm2 ni, kalo boleh sume nk ulas ape yg GM tls..
lagu pun copy paste gak?!huh! teruk betul!
berani buat video sniri la...
wakakakaka

.
gravatar
JEBAT Says....

APA MASALAH KALAU COPY PASTE? APE MASALAH KALAU ULAS APE YG GM ULAS? RASA TERGUGAT?

.
gravatar
budak terer movie maker Says....

wei...tau ar korang terer crop gambar bak fitnah2 org nie...kami tak pandai nak fitnah2 nie...dosa ar..rase panas je badan fitnah2 nie...korang takper...da lali kot..

kami pon tak suke nak rosakkan lagu org...cetak rompak tu...korang mmg...sume sal h jd boleh korang wat..sume dosa jd halal kan..kalo kami..wat pahala pon jd dosa..huhuhu...

nih nak cakap..setakat wat pakai movie maker..takyah nak bangga la...tu basic je la...se4takat bnde2 tu..wat dosa je nak ngutuk org..korang takpe ar..dosa jadi halal...

.
gravatar
acHap Says....

keje aspirasi ni copy paste je ke?
wakakakaka
entry sblm2 ni, kalo boleh sume nk ulas ape yg GM tls..
lagu pun copy paste gak?!huh! teruk betul!
berani buat video sniri la...
wakakakaka

mr/ms aspirasi,,
dh ade teknologi nk copy n paste,
yg ko nk susahkn diri salin blk wtpe??
msk ukm pakai org dlm ke?? xreti nk pk??
klw dh org bwt statement, hak kte nk bg komen,, ko tuh dok dlm negara demokrasi,, sume org de hak utk bersuara,,
lantak depa la nk wtpa,,
sesuke ati ckp org trok,,
cermin diri tuh dlu,, layak ke nk ckp cm2,,

.
gravatar
redghost Says....

acHAP
salam .kau ni memng bengong la, kite orang bukan ambik artikel atau video gm pun. yang kite orang buat hanya menjawab setiap daripada persoalan dan fitnah yang dikemukakan . ape pihak gm takut ke semua pembohongan yang sering korng keluarkan dlam blog tu didedahkan oleh kite orang ke.

tau pun negara ni demokrasi jadi ape masalahnya kalu kite orang nak copy past ke. suka hati mak bapak kiteorang la. xpi kami x berbuat begi tu dan kami sekadar hanya menjawab persoalan yang diajukan

sebenrnya kau tu yng x layak bercakp tentang prk ni.sebb kau punya otak tauk kat lutut